Barista
práce s kávou a mlékem
Pochopení kávy a krásného řemesla Barista.
Baristický kurz vás provede cestou od zrnka kávy z plantáže k šálku hřejivého a okouzlujícího espressa a cappuccina. V tomto kurzu vás naučíme pracovat s kávou, ovládat kávovar, vysvětlíme a zpracujeme kávové menu, dozvíte se jak na práci baristy a co a jak v kavárně.
Baristický kurz je zaměřený i na baristickou dovednost latte art. Dozvíte se vše potřebné a odnesete si spoustu rad, jak připravit dokonalé, profesionální nápoje z kávy za pomocí mléčné mikropěny. Naučíme vás dokonale pracovat s mléčnou emulzí a provedeme vás okouzlující cestou snoubení kávy s mlékem a kávového malířství.
Po absolvování kurzu budete umět vyčarovat množství kávových motivů. Dále vás čekají kávové nápoje, kde se mléčná emulze používá a je jejich součástí. Probereme i alternativy, možnosti, trendy a jejich postupy. Čekají vás tipy a triky na trénink se zaměřením na každodenní použití v praxi.
Kurz se koná ve školícím centru Barového institutu v malém počtu osob a je veden výhradně profesionálním, certifikovaným baristou z našeho týmu. Každý účastník kurzu má k dispozici plnohodnotné, samostatné pracoviště baristy. Pracuje na profesionálním baristickém postu s dvoupákovými kávovary a kávomlýnky včetně ostatních baristických pomůcek a potřeb.
- Můžete se těšit na:
Kurz v malém počtu stejně naladěných osob, individuální přístup, výuku v profesionálním a pozitivním prostředí, certifikát v anglickém jazyce s mezinárodní platností a hlavně na nové zážitky a příležitosti. - Nafasujete:
Pro každého účastníka kurzu jsou připraveny studijní materiály a podklady ke kurzu, které využijete nejen při studiu, ale i jako pracovní sešit v následném profesním životě. Dále vám zapůjčíme baristickou zástěru a baristické vybavení, samozřejmostí jsou psací potřeby a pitný režim. - Profil certifikovaného baristy:
Absolvent ovládá kávovou teorii, obsluhu a nastavení kávovaru a kávomlýnku. Důraz je kladen na styl kávy espresso a ostaní tradiční nápoje spojené s mléčnou emulzí, cappucino, flat white, latte macchiato, caffe latte, aj., jejich přípravu, možnosti, nabídku a servis. Zná rozličné druhy přípravy a kávové receptury, čištění, údržbu baristického náčiní. Je obeznámen s provozem kavárny. - Certifikace:
Intenzivní baristický kurz je zakončen prověřením znalostí a předáním prestižního mezinárodního certifikátu Barového institutu. Certifikát je v anglickém jazyce, respektovaný a uznávaný po celém světě. - Kurzovné:
V ceně kurzovného je vždy zahrnuto vše, včetně 21% DPH, studijních materiálů a podkladů ke kurzu a výuce, psacích potřeb, práce lektora(ů), spotřeby surovin, režijních nákladů, pitného režimu, zkoušek, certifikátu v anglickém jazyce s mezinárodní platností.